maanantai 15. kesäkuuta 2015

Hierojalle mars

Viime huhtikuussa vietin 25-vuotis syntymäpäiviäni ja sen kunniaksi sain ystäviltäni lahjakortin 90min kokovartalohierontaan Helsingin Hieronta-Akatemiaan. Se meinasi kokonaan unohtua muuton yhteydessä, mutta viime torstaina soitin kyseiseen paikkaan varatakseni ajan hierojalle. Onneksi soitin, koska melkein kaikki ajat olivat jo menneet ja 17.6. alkaen paikka on kesälomalla. Sain ajan maanantaille klo 10:30 eli tänään kävin siellä. Saamani lahjakortti oli tarkoitettu toteutettavaksi oppilastyönä, mutta sain sen käsityksen, että kaikki oppilaat olivat varattuja, joten minua hieroikin koulutettu hieroja, jolla oli kuudentoista vuoden kokemus.

Hieronta-akatemia sijaitsee Ruusulankatu 11 B:ssä ja sinne oli mielestäni erittäin helppo löytää. Lähdin aamulla liikenteeseen kello kymmenen aikaan ja olin perillä vähän ennen puolta. Odotin pienen hetken viihtyisässä aulassa ja pian hieroja ohjasi minut oikeaan huoneeseen, jossa pystyin riisuntumaan ja asettumaan aloilleen hierontapedille. Koska kyseessä oli kokovartalohieronta, niin jätin ainoastaan alushousut jalkaan ja laitoin pyyhkeen selkäni päälle, kun asetuin makaamaan vatsalleni. Kun hieroja tuli taas huoneeseen, hän aloitti laittamalla radion päälle, että huoneessa soi hiljainen musiikki ja sitten hän kyseli minulta, että mitkä paikat ovat pahiten jumissa. Siinä kohtaa vielä ajattelin, että koko selkä ja niskahan minulla ovat erittäin pahasti jumissa ja ne ovat tärkeimmät, joten aloitimme sitten niistä. 

Makoilin siinä vatsallani ja hieroja aloitti selästä suhtkoht kovasti painaen ja tunsin kuinka jumit avauituivat, kun hän teki taikojaan. Alaselässä oli pari erittäin pahaa jumia, joissa tuntui sitten vähän enemmän kun hieroi, mutta niistäkin selvisin hengissä. Sitten hän siirtyi jalkoihin ja voi pojat sitä jumien määrää! En ole ikinä kuvitellut, että jalkani olisivat noin pahasti jumissa, varsinkin sisäreisin kohdalta. Siinä kohtaa jouduin sanomaan hierojalle, että vähän hellävaraisemmin, koska muuten olisi sattunut liian paljon. Siinä kohtaa ajattelin, että on pakko venytellä useammin, koska en halua olla noin jumissa. 

Hierottuaan kokonaan jalat, hän siirtyi käsiin ja sielläkin oli paikat erittäin jumissa. Mitä olen oikein tehnyt käsilläni, että olen saanut paikat noin pahasti jumiin? En ole hyvä venyttelemään, mutta tällä hetkellä voisin taas ajatella aloittvani joogan, koska siitä voisi olla hyötyä näihin minun jumissa oleviin paikkoihini. Viimeisenä hieroja hieroi niskan oikein kunnolla ja onnekseni se ei ollut niin pahasti jumissa. Aika meni erittäin nopeasti, tuntui kuin olisin ollut siellä alle tunnin.

Hieroja ohjeisti minua välttämään mitään raskasta urheilua ja juomaan tänään hyvin vettä, koska kuona-aineet ovat lähteneet liikkeelle ja veden juonti auttaa niiden poistumiseen. Puin vaatteet päälle ja lähdin kävelemään kotia kohti. Ilma oli harmaa ja vähän tihkutti, mutta minulla oli erittäin positiivinen mieli ja pistäydyin lähellä olevasta Delistä ostamassa lounaaksi salaatin, joka oli erittäin hyvä.

Minulle tuli erittäin hyvä olo koko hieronnasta, paikka oli viihtyisä ja henkilökunta asiallista ja ammattitaitoista. Hieroja kuunteli minua, jos sanoin, että jonkin tuntuu epämukavalta ja sitten vaihtoa hierontatyyliä. Kokemuksesta jäi hyvä fiilis ja minun kaltaiseni pessimisti yllättyi tällä kertaa positiivisesti. Suosittelen muillekkin. I turned last April 25 and my friends bought me a full body massage gift card as a present. I thought I would use it after I finished my thesis, but I completely forgot it during the moving process. Luckily I did remember the card and last Thursday I called the place and reserved a time for Monday at 10:30am. My massage was supposed to be done by a student, but they did not have any student times left, so I got a fully qualified masseur who had about 16 years of experience. Lucky me. 

The place is located on Ruusulankatu 11 B, Taka-Töölö, and it was easy to find. I started from home around ten and I was there 10:25am. I waited for few minutes and then I was guided to the room, where I could remove my clothes and lay down on the massage table. I only left my panties on and put the towel over my back as I laid down. When the masseur came back, he put the radio on and started asking which places were stuck. I said neck and back were the worst, because I thought so at that time. So he started from those. 

I was just laying there enjoying when he massaged my back and neck. I had few places on my lower back that hurt quite much, but he opened them well and even now I can feel the blood flowing. Then he moved to the legs and oh boy, that hurt. I did not know that my legs could be so stuck and stiff. I had to say to him to be little more careful, because it really hurt at first. Then I vowed to stretch more so that it would not hurt so more in the future. 

after the legs, he moved to my arms and I thought this is not going to hurt at all, my arms are in good condition. How wrong I was. It hurt even more than the legs. What have I done with my arms that made them so stuck and stiff? I have no idea. I'm not good at stretching, but I thought about starting yoga again so that it could help me. The neck was the last one and luckily it did not hurt. The time went really fast, it felt like I was there only for under one hour. 

After the massage, he told me not to do any strenuous exercise and to drink plenty of water, because it would help the body to get rid of toxins. I redressed myself and started towards home. It was still grey and rainy, but I had positive mind and I stopped in a Deli to buy me lunch for that day. 

I feel so good after the massage, maybe little headache, but that is normal. The place was nice and comfortable, the people working there were professional. The masseur listened to me about my preferences. Overall it was a good experience and a pessimistic person like me, were surprised how good it was. I really recommend it to others. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti