lauantai 13. kesäkuuta 2015

Lush ja Friends and Brgrs

Kesä on vihdoin saapunut! On ollut aivan ihanaa säätä Helsingissä ja jopa minä, erittäin suuri sateen ja kylmän ilman ystävä, nautin näistä harvoista päivistä ja lämmöstä. Eilen päivä alkoi ystäväni kanssa "lounaalla" Steam Coffeessa Kaisaniemessä. Oli ihanaa kävellä Keskustan läpi ja nauttia leppoisasta ajasta rakkaan ystävän M:n kanssa, varsinkin kun kohta ei noin vain voi tehdä. Istuimme kahvilassa melkein kaksi tuntia, syöden ja juoruten. Myöhemmin ystäväni lähti viikonlopuksi kotiin ja minä päätin käydä kampaajalla. Hiukseni olivat huonossa kunnossa ja lämmön noustessa korkeammalle, minä nautin lyhyistä hiuksista. Minä monta kertaa yritän kasvattaa hiuksiani, mutta aina jossain vaiheessa käyn kampaajalla ja hupsista, on taas lyhyet hiukset. Ehkä sitten tästä alkaa taas hiusten kasvatus pikkuhiljaa.

Kesähiukset ja ilme sen mukainen!


Helsinkiin tuli uusi hampurilaispaikka, Friends and Brgrs,  huhtikuussa ja nyt vihdoin pääsin sitä kokeilemaan ystäväni T:n kanssa. Kyseinen ravintola on Mikonkatu 8:ssa, paikassa, jossa oli ennen Rax. Saavuttuamme paikanpäälle, siellä oli ihan hirveästi ihmisiä ja n. 50 minuutin jono. Päätimme kuitenkin, että haluamme syödä siellä, joten tilasimme, maksoimme ja menimme vieressä olevaan Amarilloon yhdille. Laitoimme puhelimeen ajastimen 35 minuutin päähän ja mennessämme takaisin, odotimme noin viisi minuuttia ja sitten saimme tilauksemme. Minä voin rehellisesti sanoa, että hampurilainen ja ranskalaiset, jotka siellä söin, olivat parhaimmat ikinä Suomessa ravintolassa syömäni. Ainoastaan olen kerran syönyt parempia, mutta silloin söin Seattlessa.

Tämä alkoi piippaamaan, kun ruoka oli valmista.

Tässä on minun herkullinen ateriani, Friends Brgr-ateria.

Friends and Brgrs on alunperin kotoisin Pietarsaaresta, jossa on heidän ensimmäinen ravintolansa. Olen hirveän iloinen, että siskoni A kertoi kyseisestä paikasta, koska muuten en olisi kyseistä paikkaa löytänyt. En hirveän usein syö hampurilaisia, vaikka ulkomuodon perusteella voisi luulla aivan toisin. Syötyämme kävelimme Keskustassa, poikkesimme Tiger:ssä katsomassa erilaisia tavaroita, mutta kumpikaan meistä ei ostanut mitään. Kierreltyämme ja kaarreltuamme päädyimme rautatieasemalle ja sitten siellä bongasimme vielä auki olevan LUSH-kaupan. Eli sinne siis. 

Minun päänahkani on erittäin herkkä erilaisille shampoille ja kemikaaleille, joten yleensä käytän apteekista ostettavaa shampoota. Välillä joudun myös vaihtelemaan shampooiden välillä, koska kun ihoni tottuu liikaa yhteen niin sitten alkaa kutina. Ei kivaa. Viime jouluna sain ystävältäni V:ltä lahjaksi Lush:in shampoopalan nimeltä Squeaky Green. Se shampoo pala on toiminut minulla erittäin hyvin, joten eilen päätin ostaa uuden, mutta eri tuoksuisen. Pähkäiltyäni hetken ja kerrottuani kaupan myyjälle, että millainen päänahka minulla on, hän suositteli minulle shampoota nimeltä Lullaby, joka on erittäin hellävarainen. Kokeilin sitä tänää ja olen taas erittäin tyytyväinen tuotteen laatuun. 

Ostin kaupasta myös palahoitoaineen, vaikka en ole aikaisemmin kokeillut, joten tässä kohtaa päädyin tuotteeseen nimeltä Jungle. Toivottavasti kyseinen tuote toimii minun kohdallani hyvin, koska en jaksaisi kokoaikaa metsästää sopivia tuotteita. 

Ensimmäinen asia, jota kysyin kyseisessä kaupassa, oli hyvä kasvojen puhdistusaine. Ostin viime syksynä ystävä-myynneistä Clarinsin puhdistusaineen, mutta jos käytän sitä liian usein, niin kasvoni kuivuvat erittäin paljon ja se vasta on epämiellyttävää. Kerrottuani myyjälle millaista etsin, hän antoi kaksi erittäin hyvää vaihtoehtoa, joita pystyin kokeilemaan kaupassa (pesin kummallakin saippualla yhden käden). Ensimmäinen jota kokeilin oli nimeltään Fresh Farmacy ja sitä kuvailtiin näin:

"Luonnollista kuulautta ihollesi tuo mieto kalamiini- ja kamomillasaippua, joka viilentää ja rauhoittaa. Ratkaise ihosi pitkäaikaisetkin ongelmakohdat tasapainottavalla ja epäpuhtauksia ehkäisevällä kalamiini- ja kamomillakasvosaippualla. Herkän sekaihon päivittäisestä puhdistuksesta tulee nautinto."

Kokeilin myös toista, jonka lopulta päädyin ostamaan ja sen nimi on Movis. Kyseisen saippuan kuvaus on tällainen: 

"E-vitamiinia sisältävä kasvosaippua on pullollaan ihoa hoitavia raaka-aineita kuten vehnää ja täysjyväleipää, joka kuorii ihoa hellästi. Sisältää myös ihoa kosteuttavaa kaakaovoita. Kasvosaippua on saanut inspiraationsa leipomisesta ja se tekee pesuhetkistäsi herkullisia."

Olen nyt jo kaksi kertaa käyttänyt Movista ja tähän asti olen pitänyt tunteesta, joka tulee kasvojen pesun yhteydessä. Jopa kuivattuani kasvot, ihoni tuntuu pehmeältä ja kostealta, eikä liian kuivalta niinkuin Clarinsia käyttäessäni. Enää en myöskään joudu jättämään kasvojani kosteiksi ennen kasvorasvan laittamista, iso plussa siitä. 

Kasvoissa minulla on sekaiho ja koko muu vartalo on tyypiltään erittäin kuivaa, melkein atooppista, joten valikoin tarkasti, että millaisia tuotteita käytän. Ostin pari viikkoa sitten Lumenen kasvorasvan sekaiholle, mutta se osoittautui erittäin pahaksi virheeksi. Kyseinen tuote ei auttanut kasvojani yhtään ja minua masensi mennä ulos, koska naama oli niin huonossa kunnossa. Kaupassa kokeilin kahta erilaista kasvorasvaa käsiini, jotta saisin vähän tuntumaa, että miltä ne tuoksuvat ja tuntuvat. Tuote johon päädyin,n oli nimeltään Enzymion, jota kuvaillaan Lush:in kotisivuilla näin: 

"Raikas, kevyt kasvovoide joka sisältää tuoretta hedelmää ja luonnon entsyymejä. Tekee kiiltävän ihon mattapintaiseksi ja ankean ihon heleäksi. On haasteellista löytää kevyt kosteusvoide rasvoittuvalle iholle. Hedelmäinen, kevyt ja helposti imeytyvä Entzymion on juuri sellainen. Rasvaisuudesta kärsivä iho tuottaa ihan ilokseen talia, luonnon omaa kosteusvoidetta, enemmän kuin on tarvetta. Samaan aikaa rasvaisuudesta kärsivän T-alueen ulkopuolella poskien kuivempi iho kaipaa kosteutusta. Öljyinen iho tarvitseekin aivan omanlaisensa kosteusvoiteen. Se on ultrakevyt, koska öljyinen iho ei pysty imemään itseensä paljon kosteutta. Papaijan, ananaksen ja limen entsyymit pilkkovat talin rasvamolekyylejä jolloin tuloksena on kaunis mattapintainen iho. Samalla Enzymionissa on kuitenkin hoitavia ja ravitsevia öljyjä joista iho hyötyy. Siitä löytyy kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä – täynnä vitamiineja ja mineraaleja – sekä hoitavaa aloe vera -geeliä sekä kylmäpuristettua avokadoöljyä."

Tuossa kuvauksessa olevat kasvot ovat kuin minun. Aion kokeilla tätä tuotetta nyt ainakin kuukauden ajan ja katsoa, miten kasvoni reagoivat ja tottuvat. Päivän jälkeen tuntuu jo hyvältä, mutta ei sitä ikinä tiedä, että miten iho voi reagoida pidemmällä aikavälillä. Onneksi Lush on kotoisin Englannista ja Readingissä on kyseinen kauppa, joten minusta taitaa tulla vakiasiakas näiden tuotteiden myötä.


Noiden neljän pienen tuotteen hinnaksi tuli n. 60€


Tämän sain yllätyksenä mukaan, en siis suunnitellut ostavani suihkusaippuaa.


Summer is finally here! Normally I do not enjoy too warm weather, but I have been happy with the weather. Too bad that tomorrow is supposed to rain. The only thing that I do want is that it would be warm and sunny next Friday aka on Midsummer, but I think that is not going to happen. Yesterday started with a lunch at Steam Coffee in Kaisaniemi with my friend M. It was awesome to walk across the centrum, lots of people, warm weather and meeting friends. Soon I cannot do that so I have to enjoy now when I have the chance. We sat there in the Coffee shop around two hours talking and after that M was heading towards home for the weekend. I had been thinking about getting a haircut and I just did that. My hair was in a bad condition before and usually I try to cut it shorter before summer. There has been so many times I've been trying to grow my hair, but then I get bored and I'll visit the hair salon again. Maybe I should try to grow my hair again :)

About few months ago I heard from my sister that there is this new "gourmet" hamburger place in Helsinki called Friends and Brgrs, and yesterday I went there with my friend T. Well yesterday was Friday, it was very sunny and we went there around 6 pm so it was full of people and they told us it would take around 50 minutes that we would get some food. We decided to order our food and go to Amarillo that was just next door and enjoy something cold to drink. T put an alarm on her phone so it would ring after 35 minutes and when the timer went off, we went back to the hamburger place, and there it only took around 5 minutes and we got the food. And I can honestly say it was the best hamburger I have eaten in Finland. So good. And I do not usually eat hamburgers, because there are so many other good foods to eat. 

After eating we just started walking around centrum and we ended up in a store called LUSH. They sell different kinds of handmade cosmetics. I have some of their products already, because of my friend usually gives them as a gift. 

My scalp is really sensitive to chemicals so usually I buy my shampoo and conditioner from pharmacy, but last Christmas I got shampoo soap from V and she bought it from Lush. It worked really well with my hair so I decided to buy another one but with different scent. The new one is called Lullaby and it is perfect for sensitive scalps. I also bought an conditioner soap, but I have never tried them before so I just chose one that is called Jungle. Hopefully it'll work for me. 

The first thing that I asked after in the store, was a good face wash. Last fall I bought a face wash from Clarins and it was good in the beginning, but if I would use it too much, my skin would dry too much and that was very unpleasant. After telling the sales person what kind of skin I have, she recommended two different products; Fresh Farmacy and Movis. With them I washed left and right hand so that I could compare the results and I liked Movis better. I bought Movis and after using it few times, I'm really happy with the product. My face feels so soft and moist. 

The skin on my face is combination, but my body is very dry, almost atopic so I try to be very careful with the products that I use. Few weeks ago I bought a moisturising cream that was meant for combination skin but it did not work for me, not at all. I did not like to go outside because my face was in bad shape. Yesterday I tried two different kinds of moisturisers so I could have some kind of picture of how they feel and smell. I decided to buy the more expensive one, called Enzymion, because it felt so good on my skin. After using it yesterday and today, I have been very happy with it. I'm going to try these products for a month and see how my skin likes them. Luckily Lush is from England and Reading has a Lush-store so soon I'm going to be a regular customer there.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti